Den 14 februari lanseras den svenska lagern S:t Eriks Vår i en begränsad upplaga. Det mikrobryggda ölet från Jessica Heidrich, Sveriges mest meriterade ölmakare, är gjort på Simcoe – en av de trendigaste humlesorterna på amerikanska västkusten.

Ladda ner PDF-version.

S:t Eriks Vårlager är ett friskt och modernt ljust lageröl, fyllt med kärlek och mycket humle, som kommer att säljas i en begränsad upplaga under våren. Vårlagern är det sjätte ölet i S:t Eriks framgångsrika serie av svenska mikrobryggda öl skapade av Jessica Heidrich, Sveriges mest meriterade ölmakare.
Den nya lagern från S:t Eriks är gjord på Simcoe, en av de hetaste humlesorterna bland de innovativa mikrobryggerierna på USA:s västkust. Simcoe ger en rejäl humlearom med en tydlig citruskaraktär och inslag av färska tall- och granskott. S:t Eriks Vår kan beskrivas som en ljus, kristallklar lager med stor aromatisk humlearom med fläder, mango och blond grapefrukt. Den är pigg och läcker, maltig med krispig, humlekomplex smak som klingar ut i en aromatisk efterbeska.
S:t Eriks Bryggeri härstammar från 1859 och blev snart känt för att skapa – för sin tid – moderna kvalitetsöl. Idag fortsätter S:t Eriks tradition genom Jessica Heidrichs moderna ölskapande och bryggs på några av Sveriges bästa mikrobryggerier runt om i landet. Vårlagern är tillverkad hos Slottskällans Bryggeri i Uppsala.

Försäljningsstart: 14 februari

Alkohol: 4,5 % (330 ml)

Pris:15:50 kr

Systembolagets art. nr: 1325.

Pin It on Pinterest