1 april lanseras S:t Eriks Pale Ale på Systembolaget. Det mikrobryggda ölet, signerat Jessica Heidrich, är en uppföljare till den internationella prisvinnaren S:t Eriks IPA. Karaktäristiskt för de båda ölen är en stor kärlek till humle.

Ladda ner PDF-version.

Jessica Heidrich skapade under 2010 en prisvinnare i S:t Eriks India Pale Ale som rankades som en av världens främsta i sin stil på det prestigefulla European Beer Star Awards. Den 1 april lanseras efterföljaren S:t Eriks Pale Ale på Systembolaget, efter att ha gjort succé på Stockholm Beer & Whiskey Festival i oktober 2010.

– Min målsättning är att brygga öl som både är intressanta för de initierade ölälskarna och utmanande, men inte avskräckande, för en något bredare målgrupp. Intresset för moderna mikrobryggda kvalitetsöl med tydlig humlekaraktär ökar enormt, säger Jessica Heidrich.

S:t Eriks Pale Ale är en ljust bärnstensfärgad ale bryggd på Citra som är en ny trendig amerikansk humlesort. Citra ger S:t Eriks Pale Ale en stor aromatisk och citrusaktig doft med inslag av fläderblom, krusbär och rabarber. Smaken är välbalanserad med härligt komplex citrusaktig beska. Citra är något av humlens motsvarighet till vinvärldens druva Sauvignon Blanc.

S:t Eriks Bryggeri härstammar från 1859 och det blev snart känt för att skapa moderna kvalitetsöl. Idag fortsätter S:t Eriks tradition genom Jessica Heidrich:s innovativa ölskapande och bryggs på några av Sveriges bästa mikrobryggerier runtom i landet. S:t Eriks Pale Ale brygger hon på Sigtuna Brygghus.

Försäljningsstart: 1 april

Alkohol: 4,5 % (330 ml)

Pris: 16:90 kr

Systembolagets art. nr: 1420

S:t Eriks Pale Ale kommer att finnas på 320 Systembolag runt om i hela landet.

 

Pin It on Pinterest