Jessica plockar enbär till nya enbärsölen tillsammans med Mathias Dahlgren

Jessica i enbärstagen

Ibland blir det inte 100 procent som man tänkt sig och 95 procent räcker varken för mig, S:t Eriks öl eller Mathias Dahlgren. Naturen är lynnig och ölbryggning är ett konsthantverk och att kombinera de två är inte det lättaste ibland. Men vad vore livet utan utmaningar!? Provbryggningarna till det som skall bli Mathias Dahlgren #1 Enbär gjordes med Sörmländska enbär och  fullskaleproduktionen med enbär från Roslagen. De vresiga skärgårdsbären visade sig inte vara lika aromatiska som sina Sörmländska kusiner. Att en del av aromen dessutom fastnade i giselgurfiltret gjorde inte saken bättre. I onsdags träffades vi, provsmakade och vred och vände på flaskor och glas. Ölet är gnistrande vackert, fantastiskt gott med härlig grapefruktbeska och enbären sitter där i en granbarr, tallig, lång och läcker enbärsoljig eftersmak. Men enbärssmaken och aromen ligger  inte på den nivå som jag vill ha den. Så vi tog helt sonika beslutet att skjuta upp lanseringen tills vi hunnit brygga en till batch som förhoppningsvis når upp till våra högt ställda krav. Fortsättning följer mina vänner. Håll ut så kommer en enbärsöl ”worth waiting for” så småningom.

Pin It on Pinterest