S:t Eriks och mästerbryggaren Jessica Heidrich kommer med en ny påsköl. S:t Eriks Påskale 2012 är ett mustigt öl speciellt anpassat till påskens delikatesser. Den begränsade upplagan släpps på Systembolaget den 15 mars.

Ladda ner som PDF.

För andra året i rad lanserar mikrobryggeriet S:t Eriks en påskale bryggd av Jessica Heidrich. Förra årets påsköl bestod av en klassisk engelsk India Pale Ale (IPA), som av tradition är ett öl med mera humle. Årets påsköl är en skotsk ale, vilket istället innebär ett stort fokus på malten. Det ger ett mörkare, fylligare och sötare öl med mindre beska än hos sina brittiska grannar.

För att skapa S:t Eriks Påskale har Jessica Heidrich använt flera olika sorters karamellmalt samt även chokladmalt, för att få till en rund och mjuk avslutning. Humlen är East Kent Goldings, den mest klassiska av alla brittiska sorter med hundraåriga anor.

– Med S:t Eriks Påskale har jag skapat ett mörkare och mustigare öl än förra året. Utmaningen har varit att finna den perfekta balansen mellan sötman i karamell- och chokladmalten och friskheten och beskan i humlet. Resultatet är ett perfekt matöl som matchar vår traditionella svenska påskmat, säger Jessica Heidrich.

Årets S:t Eriks Påskale är mörkt bärnstensfärgad med en frisk, karamellig och maltig doft. Ölet är fylligt och piggt med komplexa runda malttoner med lång, nyanserad och chokladrik eftersmak. Det passar utmärkt till påskens alla delikatesser, så som smakrika sillinläggningar, rökt fisk, kyckling, vårlamm, Janssons frestelse, gubbröra samt allehanda korvar och charkuterier.

Försäljningsstart på Systembolaget: 15 mars 2012

Alkohol: 5,9 % (330 ml) Pris:17:90 kr Systembolagets art. nr: 1328-03.

Pin It on Pinterest