Mörk lager är ett av det snabbast växande ölsegmenten i Sverige vilket S:t Eriks Bryggeri har tagit fasta på med det nya S:t Eriks Oktoberfest. Ölet är en tillfällig lansering som släpps på Systembolaget 1 september. S:t Eriks Oktoberfest är ett matvänligt öl som passar lika väl till schweinshaxe och jägerschnitzel som till sauerkraut och wurst.

Ladda ner i PDF-format

Oktoberfesten i München är världens största folkfest där fler än sex miljoner besökare tillsammans dricker över sju miljoner liter öl. Från mikrobryggeriet S:t Eriks kommer en betydligt mindre volym av välsmakande oktoberfestöl signerat Jessica Heidrich.

Traditionellt sett är oktoberfestöl en ljus lager men S:t Eriks har i år valt att lansera en mörkare och ännu mer matvänlig bryggd. Jessica Heidrichs version av oktoberfestölen är gjord på fyra olika maltsorter – pilsner, carapils, caramunich och choklad. Som alltid har Jessica adderat en modern twist samt skapat balans genom att använda det amerikanska humlet chinook samt centennial.

– Med sin blandning av klassik malt och modern amerikanska humle kan S:t Eriks Oktoberfest liknas vid ett par lederhosen med stars and stripes, säger Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks. I och med min tyska bakgrund har jag en stor förkärlek för det rustika köket. Vi har därför gjort ett fylligare matöl som passar mycket väl till smakrik mat med både syrlighet och sötma.

S:t Eriks Oktoberfest är en mörk rödbrun lager med rostad, fyllig, maltig smak med inslag av kaffe, rågbröd, humle och mörk choklad. Det har en lång aromatisk eftersmak med rostade toner, choklad och en uppiggande citrusaktig humle. Oktoberfest passar inte bara ypperligt till det bayerska köket utan även till rätter på våra lokala höstråvaror så som rotsaker, svamp och vilt.

Försäljningsperiod: 1 september – 14 november

Alkohol: 5,3 % (330 ml) Pris: 16:90 kr Systembolagets art. nr: 11253-03.

Pin It on Pinterest