Årets påsköl från S:t Eriks Bryggeri är en ofiltrerad mikrobryggd Double IPA. Det trendiga ölet är storebror till amerikansk IPA och har extra allt av smak, beska och alkohol. S:t Eriks Easter DIPA är signerat mästerbryggaren Jessica Heidrich och släpps 11 mars. 

Ladda ner i PDF-format

DIPA utvecklades på den amerikanska västkusten i mitten på 1990-talet och definieras som en Indian Pale Ale med högre alkoholhalt och mer humle. Ölet kallas även för Imperial IPA och har under senaste året blivit en het internationell trend. 11 mars kommer Jessica Heidrich, som brygger på hyllade S:t Eriks Bryggeri utanför Stockholm, med sin tolkning.

– Min förkärlek till humle är ingen hemlighet och med S:t Eriks Easter DIPA har jag fått öppna humlepåsarna rejält, säger Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks. Även om DIPA är storebror till IPA, med mer alkohol, beska och smak, är det som alltid viktigt att skapa balans. En lyckad DIPA är lömsk och alldeles för god för vad som egentligen är nyttigt med tanke på alkoholhalten.

S:t Eriks Easter DIPA är ofiltrerad och bryggd på pilsnermalt, två olika sorters karamellmalt samt inte minst Carapils för att bygga dess kropp. Humlet består uteslutande av Centennial som ger karaktär av skog, citrus och kåda. Ölet har humlats var tionde minut under bryggningen samt därefter torrhumlats till en rejäl arom och beska.

Doften hos S:t Eriks Easter DIPA är stor, aromatisk och fruktig med inslag av både gran och friska tallskott. Smaken är minst sagt massiv. Kroppen är maltig och aromatisk och det finns en tuff avslutande beska som drar mot mogna citrusskal. En DIPA avnjuts helst på egen hand före eller efter påskmåltiden. S:t Eriks Easter DIPA är en öl att dricka nu då dessa humlestinna öl ska inte lagras, utan avnjutas nu, när humlen är som bäst.

S:t Eriks Easter DIPA (Double IPA) har 8,5 procent alkohol och kommer på en 33cl flaska för 20,90 kronor. Artikelnumret är 1331-03.

Pressbild: S:t Eriks Easter Double IPA

S:t Eriks Bryggeri har fått nya etiketter där S:t Eriks Easter DIPA är först ut med den nya designen vid lanseringen 11 mars. För bilder på den nya designen för S:t Eriks övriga öl, se våra pressfoton

För mer information kontakta:
Jessica Heidrich, Head Brewer S:t Eriks Bryggeri
E-post: jessica@galatea.se
Tel: + 46 70 40 39 740

 

Om Jessica Heidrich:
Jessica Heidrich är bryggare på S:t Eriks Bryggeri. Med en bakgrund som både forskare, mikrobiolog och sommelier är hon idag en av Sveriges mest framgångsrika ölmakare. Jessica Heidrich är förutom skapare av S:t Eriks öl fyrfaldig svensk mästare i ölbryggning och domare i internationella öltävlingar på högsta nivå.

Om S:t Eriks Bryggeri:
S:t Eriks är en serie moderna svenska mikrobryggda öl som öppet visar sin kärlek till humle. Historien om S:t Eriks Bryggeri börjar i Stockholm 1859 och lever vidare genom ölmakaren Jessica Heidrich innovativa ölsorter med en tydlig inspiration från USA:s västkust. S:t Eriks Bryggeri ligger idag i Arlandastad utanför Stockholm. Bryggeriet har utsetts till Top New Brewer 2013 av Ratebeer©.

www.steriksbryggeri.se
www.facebook.com/StEriks

Pin It on Pinterest