S:t Eriks fortsätter sommartrenden från 2011 och 2012 med belgiskt veteöl – witbier. Det är en nästan oslagbar dryck en varm dag i en bar nära dig. Årets smaksättare är färskkrossad ingefära – således namnet S:t Eriks IngefärsWit. Inte det allra vanligaste att ösa i mängder av i en ölbrygd, men oj så lyckat det lär ha blivit enligt bryggarteamet med Jessica Heidrich i spetsen.

Det är ju väl beprövat i Asien att kombinera ingefära med koriander och pomerans, två kryddor som ingår i traditionell wit. Det ligger därför inte så långt bort att kombinera dessa ingredienser i just en witbier, men få har kommit på tanken före Jessica. Smakkombinationen – avrundad med pomeranssötma, mjuk veteölsmalt och toppad med pigg aromahumle i form av Simcoe och Citra – är hur spännande som helst.

Missa inte att prova IngefärsWit hos krogkunder till Galatea runt om i landet. Ölet finns endast på fat och under sommarsäsongen, så långt årets brygd räcker..

Läs mer…

Pin It on Pinterest