Förra årets tolkning av det tyska oktoberfestölet från S:t Eriks Bryggeri blev en succé. Därmed drar mästerbryggaren Jessica Heidrich åter på sig lederhosen och brygger det igen med lansering 2 september. S:t Eriks Oktoberfest har även fallit våra finska grannar i smaken och blir tillsammans med S:t Eriks Pilsner det svenska mikrobryggeriets allra första flasköl för export.

Ladda ner i PDF-format.

Oktoberfestöl är vanligtvis av typen ljus lager men när S:t Eriks Bryggeri tolkar de tyska traditionerna blir resultatet en modern, mörk och matvänlig lager. S:t Eriks Oktoberfest bryggdes första gången 2012 och lanseras nu i år igen. Ölet uppskattas även av finländarna och kommer att säljas tillfälligt i höst på Alko som är finska motsvarigheten till Systembolaget. 16 september får också S:t Eriks Pilsner en fast lansering på Alko i Finland vilket innebär att mikrobryggeriet nu har fått sin första exportframgång.

S:t Eriks Oktoberfest är precis som förra året gjord på fyra olika maltsorter – pilsner, carapils, caramunich och chokladmalt. Som alltid har Jessica Heidrich adderat en modern twist samt skapat balans genom att använda de amerikanska humlesorterna chinook samt centennial.

– Genom en blandning av klassik malt och modern amerikansk humle är S:t Eriks Oktoberfest ett öl i tiden, säger Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks. I och med min tyska bakgrund har jag en stor förkärlek för det rustika köket. Vi har därför gjort ett fylligare matöl som passar väl till smakrik mat med både syrlighet och sötma.

Ölet har en mörk rödbrun färg med rostad, fyllig, maltig smak med inslag av kaffe, rågbröd, humle och mörk choklad. Eftersmaken är lång och aromatisk med rostade toner, choklad och en uppiggande citrusaktig humle. S:t Eriks Oktoberfest passar lika bra till det bayerska köket med schweinshaxe, jägerschnitzel, sauerkraut och würst som till rätter på våra lokala höstråvaror med rotsaker, svamp och vilt.

S:t Eriks Oktoberfest lanseras tillfälligt 2 september. Ölet har 5,3 procent alkohol och kommer på en 33 cl-flaska för 17:90 kronor. Artikelnumret är 8110-03.

För mer information kontakta:
Jessica Heidrich, Head Brewer S:t Eriks Bryggeri
E-post: jessica@galatea.se
Tel: + 46 70 40 39 740

Om Jessica Heidrich: 
Jessica Heidrich är bryggare på S:t Eriks Bryggeri. Med en bakgrund som både forskare, mikrobiolog och sommelier är hon idag en av Sveriges mest framgångsrika ölmakare. Jessica Heidrich är förutom skapare av S:t Eriks öl fyrfaldig svensk mästare i ölbryggning och domare i internationella öltävlingar på högsta nivå.


Om S:t Eriks Bryggeri:
S:t Eriks är en serie moderna svenska mikrobryggda öl som öppet visar sin kärlek till humle. Historien om S:t Eriks Bryggeri börjar i Stockholm 1859 och lever vidare genom ölmakaren Jessica Heidrich innovativa ölsorter med en tydlig inspiration från USA:s västkust. S:t Eriks Bryggeri ligger idag i Arlandastad utanför Stockholm. Bryggeriet har utsetts till Top New Brewer 2013 av Ratebeer
©.

www.facebook.com/StEriks

Galatea, Skandinaviens ledande ölimportör!

Galatea är idag Skandinaviens ledande importör av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea söker ständigt efter nya spännande produkter för den svenska marknaden.

www.galatea.se

Pin It on Pinterest