Ett gott samarbete mellan Galatea Spirits och Servaali Oy har nu resulterat i gott svenskt öl åt finländarna. Som ett bland få svenska bryggerier fick S:t Eriks den 26 augusti sin första lansering på Alko, Finlands motsvarighet till Systembolaget. Det är säsongsölet S:t Eriks Oktoberfest, samtidigt bryggeriets första export, som kommer att finnas tillgängligt i hela landet under hösten.

Redan den 16 september kommer nästa lansering hos Alko – S:t Eriks Pilsner – det smakrika och humlestinna lagerölet skapat av Jessica Heidrich. Det var för övrigt hennes allra första brygd som S:t Eriks head brewer och med flera stora priser på meritlistan. S:t Eriks Pilsner kommer att ingå i det fasta sortimentet, en fin framgång för bryggeriet och Galatea.

Finland är ett led i Galateas framtidsplaner för S:t Eriks Bryggeri. Under 2014–2015 förväntas export av ölportföljen till fler länder som är intresserade av svensk craft beer. Genom S:t Eriks ledord passion, innovation och hantverk vill importspecialisten Galatea även bli en framstående exportör inom kvalitetsöl.

S:t Eriks Oktoberfest hos Alko…

Pin It on Pinterest