Lördag den 8 mars blir första tillfället att prova bryggeriversionen av Caspers Schwarz. Under Linköping Beer Expo 2014 blir det nämligen smygpremiär för denna schwarzbier som lanseras på Systembolaget den 2 maj.

Caspers Schwarz är ölet som gjorde Anders Wendler till svensk mästare i hembryggning 2013. Efter samarbete mellan Svenska hembryggareföreningen och Galatea Spirits bestämdes att vinnarölet även skulle bryggas för en större publik. Det blev i år hos S:t Eriks Bryggeri där Anders under en dag i februari tog bryggeriet i besittning med hjälp av S:t Eriks Jessica Heidrich – själv fyrfaldig svensk mästare i hembryggning. Samarbetet gick som en dans och har berättats om här…

Att Anders tog hem titeln i den stora mängden tävlingsbidrag var inte helt oväntat. Den nyblivna bryggmästaren på Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm (premiär i mars) har varit nära vid ett par tillfällen tidigare och har en drygt 25-årig karriär som hembryggare, och över 15 år som bryggeritekniker hos Pripps och Spendrups.

Hans fina Caspers Schwarz går att prova i VilleVallas bar under hela festivalen kl 12-23 (eller så långt lagret räcker).

Intressanta ölprovningar

På Linköping Beer Expo vill vi även tipsa om Jessica Heidrichs ölprovning och introduktion till S:t Eriks Bryggeri. Evenemanget äger rum kl 15.15 och kostar 180 kr. Biljetter kan förköpas här… (Max antal är 50 personer.)

Det andra tipset är ölprovning och introduktion till våra engelska vänner Thornbridge Brewery i Bakewell, Derbyshire. Bryggeriet tillhör det absoluta toppskiktet inom craft brewing i Storbritannien. Tid: kl 14.00, pris: 180 kr. Köp biljetter… (Max antal personer är 40.)

Läs mer om Linköping Beer Expo här…

Pin It on Pinterest