Årets påsköl från S:t Eriks Bryggeri är en mikrobryggd American Pale Ale. Det är det fjärde påskölet från S:t Eriks och bryggaren Jessica Heidrich. S:t Eriks Påskale 2014 är det ljusaste hittills med hög beska och fräscha citrustoner. Lanseringen sker 1 april i hela landet.

Ladda ner som PDF.

För fjärde året i rad lanserar S:t Eriks Bryggeri ett nytt påsköl. S:t Eriks Påskale 2014 är en American Pale Ale, en ölsort som uppkom på den amerikanska västkusten i slutet av 70-talet och kännetecknas av en tydlig humlekaraktär. Även om en APA inte är en klassisk påsköl anser S:t Eriks Bryggeri att det är dags att förnya traditionerna.

– I år har jag valt att brygga ett ljusare påsköl vilket kanske är lite ovanligt. Eftersom jag längtar efter påsken och ljusare tider har jag skapat ett våröl med hög arom som passar till påskmaten, säger Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks. Det ligger helt i linje med min förkärlek till humle.

S:t Eriks Påskale är bryggd på Pilsner-, Munich- samt ljus karamellmalt. Humlet består av Galaxy från Australien som ger lätta fräscha toner av citrus och melon. S:t Eriks Påskale doftar av varma tropiska frukter med allt från mogen melon till mango. Smaken är lätt brödig med aromatisk, smakrik, balanserad beska. Årets påsköl passar utmärkt till påskens alla delikatesser så som gubbröra, matjesill, lax och kyckling med gräddsås.

Ladda ner högupplöst bild.

S:t Eriks Påskale 2014 lanseras 1 april. Alkoholhalten är 5,5 procent och priset 18:90 kr. Artikelnummer är 1300-03.

För mer information kontakta:
Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks
E-post: jessica@galatea.se
Tel: + 46 70 40 39 740

Om Galatea:
Galatea är idag Skandinaviens ledande importör av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea har också ett gediget utbud av sprit samt vin att erbjuda restaurangmarknaden. Galatea söker ständigt efter nya spännande produkter för den svenska marknaden.

www.galatea.se

Om Jessica Heidrich:

Jessica Heidrich är före detta forskaren som vunnit SM i bryggning fyra gånger och blivit ölbryggare på heltid. Med ölserien S:t Eriks har Jessica Heidrich skördat stora framgångar både i Sveriges och internationellt. I oktober 2011 utnämndes S:t Eriks Pale Ale till Sveriges bästa öl och S:t Eriks Bryggeri erövrade samtidigt även utmärkelsen Årets Beer Trophy.

Om S:t Eriks Bryggeri:
S:t Eriks är en serie moderna svenska mikrobrygda öl som öppet visar sin kärlek till humle. Historien om S:t Eriks Bryggeri börjar i Stockholm 1859 och lever vidare genom ölmakaren Jessica Heidrich innovativa ölsorter med en tydlig inspiration från USA:s västkust. S:t Eriks Bryggeri ligger idag i Arlandastad utanför Stockholm och har utsetts till Top New Brewer 2013 av Ratebeer©.

www.steriksbryggeri.se
www.facebook.com/StEriks

Pin It on Pinterest