Thornbridge Brewery beläget i engelska Derbyshire har genomfört sitt andra bryggerisamarbete med svenska S:t Eriks Bryggeri. Thornbridge bryggare Rob Lovatt har tillsammans med S:t Eriks bryggare Jessica Heidrich skapat en modern ofiltrerad hyllning till engelsk IPA. S:t Eriks & Thornbridge English IPA lanseras 2 juni i en tillfällig exklusiv lansering om 4500 flaskor. Thornbridge Brewery och S:t Eriks Bryggeri har nu för andra gången haft en Brewmance och bryggt ett gemensamt öl. Bryggerierna har tillsammans tidigare skapat Thornbridge & S:t Eriks Rasberry Imperial Stout i oktober 2013. Jessica Heidrich och Rob Lovatt valde nu att brygga sin moderna tolkning av en klassisk engelsk IPA. Resultatet blev S:t Eriks & Thornbridge English IPA som kommer att säljas i Sverige och till hösten även i England.– Det är självklart superkul att återigen få brygga tillsammans med Rob Lovatt från Thornbridge. Det är ett av mina favoritbryggerier och vi har samma förkärlek till aromatiska öl och humlesorter. Den här gången har vi dock gått tillbaka till rötterna genom att brygga en hyllning till den klassiska brittiska IPAn, säger Jessica Heidrich, Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri.

– S:t Eriks & Thornbridge English IPA är ett smakrikt öl som med fördel kan avnjutas precis som det är. Annars kan jag rekommendera att prova den tillsammans med mogen engelsk cheddar eller en lagrad gruyère, säger Rob Lovatt bryggare på Thornbridge Brewery.

S:t Eriks & Thornbridge English IPA är bryggd på nordengelsk jäst och brittisk East Kent Goldings humle samt Pilsner-, Münchener- och ljus karamellmalt. Ölet är ljust bärnstensfärgat och har en stor komplex fruktighet och mjuk beska.

S:t Eriks & Thornbridge English IPA lanseras på Systembolaget 2 juni i en begränsad upplaga om 4 500 flaskor. Alkoholhalten är 7,4 procent, priset 27,90 kronor för 33 cl och ölet har artikelnummer 11989-03.

För mer information, vänligen kontakta: 

Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks
E-post: jessica@galatea.se
Tel: + 46 70 40 39 740

Om S:t Eriks Bryggeri:
S:t Eriks är en serie moderna svenska mikrobryggda öl som öppet visar sin kärlek till humle. Historien om S:t Eriks Bryggeri börjar i Stockholm 1859 och lever vidare genom ölmakaren Jessica Heidrich innovativa ölsorter med en tydlig inspiration från USA:s västkust. S:t Eriks Bryggeri ligger idag i Arlandastad utanför Stockholm och har utsetts till Top New Brewer 2013 av Ratebeer©.

www.steriksbryggeri.se
www.facebook.com/StEriks

Om Galatea:
Galatea är idag Skandinaviens ledande importör av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea har också ett gediget utbud av sprit samt vin att erbjuda restaurangmarknaden. Galatea söker ständigt efter nya spännande produkter för den svenska marknaden.

www.galatea.se

Pin It on Pinterest