Kocken och krögaren Mathias Dahlgren samarbetar med S:t Eriks Bryggeri för att skapa säsongsöl till årets måltidshögtider. 3 november lanseras deras gemensamma bidrag till julfirandet genom S:t Eriks & Mathias Dahlgren Winter DIPA. Det är en Double India Pale Ale med hög beska och friska citrustoner. 

Jessica Heidrich från S:t Eriks Bryggeri och kocken och krögaren Mathias Dahlgren har sedan 3 år tillbaka skapat en serie av öl till svenska måltidshögtider. Inför årets julfirande kommer S:t Eriks & Mathias Dahlgren Winter DIPA som är en pigg och modern uppföljare till fjolårets klassiska julporter.

– S:t Eriks & Mathias Dahlgren Winter DIPA är en fyllig och smakrik öl med en fräsch ton av citrus och grapefrukt. Efter tidigare säsongsöl av olika typer var vi sugna på att skapa en modern och smakrik Double India Pale Ale till julbordet, säger Mathias Dahlgren.

Årets julöl har hämtat inspiration och smak från tre kontinenter. Från Europa kommer malten genom pilsnermalt och ljus karamellmalt. Humlen är amerikansk Citra och Cascade samt australiensisk Galaxy.

– S:t Eriks & Mathias Dahlgren Winter DIPA är ett torrhumlat öl med hög beska. Ölet passar därför utmärkt till ostbrickan med feta ostar så som cheddar, krämig stilton och brieost med fikonmarmelad, säger Jessica Heidrich bryggare på S:t Eriks bryggeri.

S:t Eriks & Mathias Dahlgren Winter DIPA kostar 29,90 kr för 33 cl. Alkoholhalten är 8 procent och artikelnumret 11344-03.

För mer information vänligen kontakta:
Jessica Heidrich, Head Brewer S:t Eriks Bryggeri
E-post: jessica@galatea.se
Tel: 070 40 39 740

Maya Johansson, Marketing Manager Mathias Dahlgren
E-post: maya.johansson@grandhotel.se
Tel: 08 679 35 41

Om Mathias Dahlgren:
Mathias Dahlgren är en av Sveriges främsta kockar och den enda svenska kock som till dags datum har vunnit guld i Bocuse d’Or. Idag driver han Matbaren, Matsalen och Matbordet under sitt eget namn i Grand Hôtel i Stockholm. Restaurangerna har mottagit ett flertal internationella utmärkelser och Matbaren och Matsalen har en respektive två stjärnor i ansedda Guide Michelin. Matbordet utnämndes nyligen till en av de 14 mest exklusiva måltidsupplevelserna i världen av The Telegraph. Mathias Dahlgren driver även nyöppnade rågbrödsbageriet Green Rabbit på Tegnérgatan i Stockholm.

www.mathiasdahlgren.se

Om Jessica Heidrich:
Jessica Heidrich är före detta forskaren som vunnit SM i bryggning fyra gånger och blivit ölbryggare på heltid. Med ölserien S:t Eriks har Jessica Heidrich skördat stora framgångar både i Sveriges och internationellt. I oktober 2011 utnämndes S:t Eriks Pale Ale till Sveriges bästa öl och S:t Eriks Bryggeri erövrade samtidigt även utmärkelsen Årets Beer Trophy.

www.steriksbryggeri.se

Om S:t Eriks Bryggeri:
S:t Eriks är en serie moderna svenska mikrobryggda öl som öppet visar sin kärlek till humle. Historien om S:t Eriks Bryggeri börjar i Stockholm 1859 och lever vidare genom ölmakaren Jessica Heidrich innovativa ölsorter med en tydlig inspiration från USA:s västkust. S:t Eriks Bryggeri ligger idag i Arlandastad utanför Stockholm och har utsetts till Top New Brewer 2013 av Ratebeer©.

www.steriksbryggeri.se
www.facebook.com/StEriks 

Om Galatea:
Galatea är idag Skandinaviens ledande importör av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea har också ett gediget utbud av sprit samt vin att erbjuda restaurangmarknaden. Galatea söker ständigt efter nya spännande produkter för den svenska marknaden.
www.galatea.se 

Pressfoton:

Pin It on Pinterest