IWCBD_2015_EventDay_WHITE-2

Förra årets framgångsrika aktion, International Women’s Collaboration Brew Day (IWCBD) är tillbaka. Den 8 mars brygger kvinnor världen runt öl tillsammans i syfte att lyfta fram kvinnliga bryggare.

IWCBD_2015_logo_RED-300x300Fler än 80 deltagare från 11 länder har anmält sig, och fler kan hinna tillkomma, till evenemanget som grundats av brittiska Sophie de Ronde från Muntons Malt, och som koordineras av Denise Ratfield från Pink Boot Society.

2014 samlades mer än 70 kvinnliga ölentusiaster från nio länder för att brygga årets öl, Unite Pale Ale. Inför evenemanget fick alla deltagare ölreceptet, samt etiketter, posters etc. så att de kunde marknadsföra sig själva och världens största gemensamma ölbryggardag. I år kommer S:t Eriks Bryggeri, Sierra Nevada Brewing Co., Cigar City Brewing och en mängd andra deltagare att brygga sin egen version av årets öl, Unite Red Ale.

pink_boots_logo(2)Efter bryggningen den 8 mars kommer mer än 80 versioner av Unite Red Ale att säljas. Därmed får ölintresserade människor världen över en möjlighet att provsmaka resultatet och bidra till evenemangets syfte, som är att lyfta fram kvinnliga bryggare och samla in medel till lokala välgörenhetsorganisationer och Pink Boots Societys stipendiefond.

Mer info kommer! ‪#‎beer‬ ‪#‎goodcause‬ ‪#‎craftbeersweden‬ ‪#‎pinkbootssociety‬

Pin It on Pinterest