Utstallning - Ol - highlight 4

Mältning, lakning, torkning/rostning/krossning, vörtkokning, jäsning.

Ölen har i helgen fått en egen utställning på Spritmuseum: En introduktion till ölets värld med nedslag i svensk ölhistoria, kultur, trender, tillverkning, olika ölsorter, malt och humle. Besökarna kommer inte att bli professionella bryggare efter ett besök i utställningen men de får en introduktion i hur man brygger öl.

Med bland bidragande sakkunniga för utställningen finns S:t Eriks’ Jessica Heidrich, som rekommenderar ett besök för en rolig och ”ölnyttig” upplevelse.

Utställningsperiod: 6.2 2015 – 17.1 2016
Öppettider: mån–sön 10–17, tis 10–20
Adress: Djurgårdsvägen 38-40, mellan Vasamuseet och Gröna Lund vid gästhamnen

Spritmuseum erbjuder visningar med ölprovning i utställningen fredagar och lördagar och fördjupade provningar om allt från suröl, öl och mat i kombination till världens starkaste öl. Dagsaktuella program finns på www.spritmuseum.se.

Pin It on Pinterest