Highlight - Craft & Draft

Grundaren av de berömda Amsterdampubarna Arendsnest och Beer Temple öppnar idag (20/2) sitt tredje pang i staden: Craft & Draft Beer Shop & Bar. Peter van der Arends ställen har varit ledande inom Amsterdams craft beer-utbud det senaste decenniet och nu tar han steget till butik och bar med 40 tappar och 100 + amerikanska flasköl. Här kommer man bland annat att kunna köpa hem öl på growler, något mycket eftertraktat bland stadens ölpbublik, där man alltså får med sig fatöl hem i större flaskor med handtag.

Sensationellt blir också det faktum att man kommer erbjuda flera olika svenska sorter, från S:t Eriks Bryggeri och Sigtuna Brygghus, även på growler. Det borde därmed vara världspremiär för försäljning av svenskt mikrobryggt på growler! Och här sitter vi avundsjuka svenskar och kan bara titta på, om vi inte har vägarna förbi Amsterdam förstås.

Craft & Draft samarbetar med en rad heta internationella märken, däribland Anderson Valley, Dark Horse, Southern Tier, Three Floyds, Mikkeller, Brewfirst och Evil Twin, samt att man har ett eget kontraktsbryggeri, De Snaterende Arend, som brygger olika husöl.

Adress: Craft & Draft ligger på Overtoom 417 i västra innerstaden, nära Willemspark.

Öppettider: mån–ons kl 17–24 (butik till kl 22), tor–sön kl 14–24 (butik till kl 22)

För uppdateringar och info: craftanddraft.nl

Pin It on Pinterest