St Eriks Oktober Helles Organic - genre

S:t Eriks Bryggeri har återkommande producerat öl till Oktoberfesten. I år är det en uppdaterad version i form av en klassisk ljus och ofiltrerad Helles som dessutom är ekologisk.

2015 har S:t Eriks uppdaterat sitt oktoberfestöl till den helt ekologiska S:t Eriks Oktoberfest Helles Organic. Öltypen härstammar från Bayern där man på 1890-talet började brygga ljusare lager i större skala och blev stilbildande för hela den senare europeiska traditionen av lager. Betoningen låg liksom hos de mörkare bayerska ölen på den tydliga maltkaraktären medan humleprofilen är diskret.

– I år längtade vi efter att få brygga en ofiltrerad Helles till oktoberfesten. En öl som på traditionellt vis låter den ljusa malten dansa med en diskret citrusaktig humleprofil. Självklart var att göra den ofiltrerad, som en Kellerbier, och att använda humle av den amerikanska typen Cascade som diskret lyfter doft och smak på ett uppfriskande modernt vis, berättar S:t Eriks Head Brewer Jessica Heidrich

S:t Eriks Oktober Helles Organic är mjukt fruktigt maltaromatisk med en gnutta diskret citrusaktig ton av den, för typen regelvidriga, amerikanska cascadehumlen. Gräddig maltighet med en smeksam eftersmak av ljus malt och en gnutta uppiggande citrusaktig humle.

S:t Eriks Oktober Helles Organic passar inte bara ypperligt till det bayerska köket utan även till rätter på svenska lokala höstråvaror så som rotsaker, svamp och vilt. En öl passande i skördetid.

Artikelnummer för S:t Eriks Oktober Helles Organic är 11233-03 (flaska 33 cl) och priset är 20,90 kronor. Alkoholhalten är 5,6 procent.

För mer information, vänligen kontakta:Jessica Heidrich, ölexpert på Galatea och Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri
E-post:jessica@galatea.seTel: + 46 (0)70 40 39 740

Om S:t Eriks Bryggeri:

S:t Eriks är en serie moderna svenska mikrobryggda öl som öppet visar sin kärlek till humle. Historien om S:t Eriks Bryggeri börjar i Stockholm 1859 och lever vidare genom ölmakaren Jessica Heidrich innovativa ölsorter med en tydlig inspiration från USA:s västkust. S:t Eriks Bryggeri ligger idag i Arlandastad utanför Stockholm och har utsetts till Top New Brewer 2013 av Ratebeer©.

www.steriksbryggeri.se

www.facebook.com/StEriks

Om Galatea:

Galatea är idag Skandinaviens ledande importör av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea har också ett gediget utbud av sprit samt vin att erbjuda restaurangmarknaden. Galatea söker ständigt efter nya spännande produkter för den svenska marknaden.

www.galatea.se

Pressfoton:

St Eriks Oktober Helles Organic 1St Eriks Oktober Helles Organic 2

Pin It on Pinterest