St Eriks Peach IPL - genre - 72 dpi

Experimentlustan fortsätter hos Sveriges mikrobryggare. S:t Eriks Bryggeris uppföljare till förra årets succé S:t Eriks IPL (India Pale Lager) lanseras nu med en twist – en massa persikor.

Förra året gjorde S:t Eriks Bryggeri en IPL, India Pale Lager, och stort tycke uppstod. Ölstilen uppstod i USA för några år sedan, som en smakrik hybrid mellan ett ljust lageröl och en amerikansk IPA. Kort och gott ett starkare lageröl som inspirerats av den humlearomatiska amerikanska alen.

– India Pale Lager är en lättillgänglig ölstil, men med mycket smak och doft. Vi har nu tagit den ännu ett steg framåt i evolutionen genom att inkorporera persikor i mixen, berättar S:t Eriks Head Brewer Jessica Heidrich.

S.t Eriks Peach IPL har stor tropisk fruktighet från solmogna persikor och amerikanska humlen Mosaic. I både doft och smak finns mogen persika, mango, papaya, guava, röda äpplen och passionsfrukt. För att balansera och stödja frukten har S:t Eriks IPL bryggts på pilsnermalt med en liten dos ljus karamellmalt.

Serveringstips: S:t Eriks Peach IPL passar lika bra på egna ben som till lite tapas, cesarsalladen eller varför inte till grillad brownie.

Artikelnummer för S:t Eriks Peach IPL är 11508-03 (flaska 33 cl) och priset är 28,90 kronor. Alkoholhalten är 7,0 procent.

För mer information, vänligen kontakta: 


Jessica Heidrich, ölexpert på Galatea och Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri 
E-post: jessica@galatea.se

Tel: + 46 (0)70 40 39 740

Om S:t Eriks Bryggeri:
S:t Eriks är en serie moderna svenska mikrobryggda öl som öppet visar sin kärlek till humle. Historien om S:t Eriks Bryggeri börjar i Stockholm 1859 och lever vidare genom ölmakaren Jessica Heidrich innovativa ölsorter med en tydlig inspiration från USA:s västkust. S:t Eriks Bryggeri ligger idag i Arlandastad utanför Stockholm och har utsetts till Top New Brewer 2013 av Ratebeer©.

www.steriksbryggeri.se
www.facebook.com/StEriks

Om Galatea:
Galatea är idag Skandinaviens ledande importör av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea har också ett gediget utbud av sprit samt vin att erbjuda restaurangmarknaden. Galatea söker ständigt efter nya spännande produkter för den svenska marknaden.

www.galatea.se

Pressfoton:

St Eriks Peach IPL 1 - 300 dpiSt Eriks Peach IPL 2 - 300 dpi

Pin It on Pinterest