Jessica - sbwf 2015 - red

Jessica Heidrich, Head Brewer för S:t Eriks, skrev i fredags på Facebook: ”Så jvla glad!”

Silvermedalj i klassen Festivalens bästa svenska öl på fat – och silvermedalj i klassen Bästa Speciell Öl i modern stil på fat. Det blev utmärkelserna för S:t Eriks Bryggeri vid helgens Stockholm Beer & Whisky Festival.

Samma öl vann båda medaljerna, nämligen den nya S:t Eriks Session IPA 3,5%. Session IPA:n var en av bryggeriets pilotbrygder som hade premiär på SB&WF – en bekräftelse på att alkoholsvag öl kan hävda sig bland alla alkoholstyrkor (i klassen Speciell Modern Öl). Den kräver dock en skicklig bryggare då alla nyanser och aromer blir ”nakna” och alla eventuella obalanser tydliga. Session IPA 3,5% är ett guldskinande exempel på balanserad och lättdrucken smakbomb, nu även med silverglans!

Det var annars sex mycket härliga dagar och kvällar i S:t Eriks monter, med respons och umgänge på topp. Det fanns mängder av nytt att bekanta sig med, såsom Pomegranate IPA, det nya samarbetet med stjärnorna Coronado Brewing som släpps på Systembolaget 16/10; Peach IPL, lite i samma anda men underjäst; Capital IPA, S:t Eriks kanske hetaste West Coast IPA hittills; eller Oktober Helles, en smakrik smekning för lagerälskare.

Något oanat fick det gamla samarbetet med Mackmyra, Rauchbier, en stor revival trots allt nytt urval i baren. Konkurrensen var ju hård, enbart bland S:t Eriks kranar och kylskåp.

// S:t Erik

Jessica - sbwf 2015 2

S:t Eriks Bryggeri har bryggt omkring 55 olika öl de senaste fem åren – och mångfalden på årets ölfestival var fantastisk.

Pin It on Pinterest