Mathias Dahlgren Julbordet - grupp

Kocken och krögaren Mathias Dahlgren lanserar i år fyra ekologiska öl för hela julbordet i ett specialdesignat 4-pack. MD Mathias Dahlgren Julbordet Organic 4 x 33 cl släpps på Systembolaget den 4 december.

Mathias Dahlgren lanserar nu fyra stilar öl för julbordet. Det ekologiska 4-packet MD Mathias Dahlgren Organic är bryggt i samarbete med S:t Eriks Bryggeri och består av en ljus lager, en dark ale, en pale ale och porter.

Till varje öl medföljer ett rekommenderat matrecept framtaget av Mathias Dahlgren och tryckt på förpackningen. Se recepten här…

– Julen är den viktigaste mathelgen på året där familjer och vänner samlas vid matbordet, säger Mathias Dahlgren. Efter tidigare säsongsöl av olika typer blev vi sugna på att skapa öl som passar till hela julbordet. Samtliga öl är ekologiska eftersom våra restauranger handlar om att leva med naturen på ett långsiktigt och hållbart sätt.

Mathias Dahlgren Modern Style Lager Organic, 33 cl, alk. 5,1% vol.
En gyllene, ofiltrerad lager med tydlig maltprofil medan humlen är diskret. Rekommenderas till matjessill med mandel och äpple.

Mathias Dahlgren UK Style Dark Ale Organic, 33 cl, alk. 4,7% vol.
En mörkt rubinröd ale i English Special Bitter-stil. Rostat bröd-,knäcke- och karamelltoner. Rekommenderas till kryddstekt fläsksida.

Mathias Dahlgren Belgo Style Pale Ale Organic, 33 cl, alk. 4,5% vol
En Golden Ale bryggd med belgisk klosterölsjäst och humle för en fruktig, örtig och frisk karaktär. Rekommenderas till skinksmörgås på rågbröd med äpple och pepparrot.

Mathias Dahlgren Classic Style Porter Organic, 33 cl, alk. 6,5% vol.
En mörkt rödbrun och robust porter med karaktär av choklad, rostad malt och danskt rågbröd. Rekommenderas till chokladkaka med vispgrädde.

Den 4 december lanseras Mathias Dahlgren Julbordet Organic 4-pack i Systembolagets tillfälliga sortiment. Det kostar 120 kr och artikelnumret är 11404-04.

För mer information, vänligen kontakta:
Filip Odelius, Marknadschef Grand Hôtel 

Tfn. 08 679 35 00 

Mail: filip.odelius@grandhotel.se

Johan Andersson, Restaurangchef och huvudsommelier Mathias Dahlgren

Tfn. 08 679 35 00

Mail: johan.andersson@mdghs.com

Pontus Tegnér, presskontakt och varuprover, Galatea
Tfn. 0704 960 590
Mail: pontus@galatea.se

Om Mathias Dahlgren:

Mathias Dahlgren är en av Sveriges främsta kockar och den enda svenska kock som till dags datum har vunnit guld i Bocuse d’Or. Idag driver han Matbaren, Matsalen och Matbordet under sitt eget namn i Grand Hôtel i Stockholm. Restaurangerna har mottagit ett flertal internationella utmärkelser och Matbaren och Matsalen har en respektive två stjärnor i ansedda Guide Michelin. Matbordet utnämndes 2014 till en av de 14 mest exklusiva måltidsupplevelserna i världen av The Telegraph. Mathias Dahlgren driver även rågbrödsbageriet Green Rabbit på Tegnérgatan i Stockholm.
www.mathiasdahlgren.se

Om Galatea:

Galatea är idag Skandinaviens ledande importör av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea har också ett gediget utbud av sprit samt vin att erbjuda restaurangmarknaden. Galatea söker ständigt efter nya spännande produkter för den svenska marknaden.
www.galatea.se

Pressfiler:

Mathias Dahlgrens recept till Julbordet

Mathias Dahlgren Julbordet - gruppMathias Dahlgren Julbordet - alla

 

 

 

 

 

Mathias Dahlgren Modern Style LagerMathias Dahlgren UK Style Dark AleMathias Dahlgren Belgo Style Pale AleMathias Dahlgren Classic Style Porter

 

 

 

 

 

 

 

Mathias Dahlgren

Pin It on Pinterest