Citra Saison - teaser

För drygt 10 år sedan träffades Menno Olivier och Jessica Heidrich på det tämligen nystartade De Molen i Bodegraven, Nederländerna, och stort öltycke uppstod. I januari i år fick de äntligen ihop kalendrarna för en sambryggning: S:t Eriks & De Molen Citra Saison. Brouwerij De Molen är kanske mest känd för sina feta, testosteronstinna, Imperial Stouts och Barley Wines som gärna skall lagras en tid innan de avnjutes, men bryggarna längtade till vår, grönska och solsken så de passade på att göra en öl de båda funderat på att göra länge, men inte haft tillfälle till. En fusion av en av de nya stjärnorna, den modern citrusfräscha humlen Citra, med en ölvärldens äldsta öltyper och mest egensinniga jäst, French Saison!

Den 18 mars lanseras S:t Eriks & De Molen Citra Saison på Systembolaget. Gå till produktsidan och gör en beställning…

Pin It on Pinterest