St-Eriks-Elderflower-IPA-puffbild

– Fläderblommor har länge varit en favorit. När vi förra året bryggde en gose med fläderbär och fläderblommor fick vi en ny intressant idé: en välhumlad IPA i amerikansk västkuststil kryddad med svenska fläderblommor, säger S:t Eriks Head Brewer Jessica Heidrich. 

– Vi gjorde en liten batch i vår ”Special Series” med experimentöl som vi serverade på några mässor och tap-take overs. Responsen var översvallande och vi har fått massor av mail från ölvänner som vill att vi ska brygga den igen, i större volym. Självklart lyssnar vi på er, så vi börjar med att skala upp och tar in S:t Eriks Elderflower IPA i vårt standardsortiment. Svensk sommar året runt, i ett glas.

S:t Eriks Elderflower IPA, 6,4 %, lanseras på Systembolaget 1 juni 2017 och finns även på fat och flaska på krogen.

Läs mer…

Pin It on Pinterest