Om Jessica Heidrich

Mikrobiologen, sommelieren och forskaren Jessica Heidrich inledde sin bana inom öl som student i Uppsala på 1980-talet, då som hobbybryggare. Idag är hon ett väletablerat namn i branschen med fyra svenska mästartitlar i bryggning, flitigt anlitad föreläsare och öldomare med uppdrag i hela världen. Hon har även varit tongivande i organisationer som Svenska Hembryggareföreningen, Svenska Ölfrämjandet och Föreningen Sveriges Småbryggerier.

Från mikrobiologi är steget inte långt till mikrobryggeri. Sedan 2009 är Jessica Head Brewer för S:t Eriks Bryggeri. Konceptet är att med mångfald, gränsöverskridning och kvalitet förse marknaden med nya ölkunskaper och nya smakupplevelser, vilket Jessica Heidrichs excellens är grunden för.

 

Jessica Heidrich med ett glas öl i handen i en bryggerihall

S:t Eriks Bryggeris Head Brewer Jessica Heidrich.
foto: Magnus Bergström

Pin It on Pinterest