S:t Eriks Amber Ale

Bryggd med specialrostad karamellmalt för den rätta kakiga karaktären samt humlade med ”tre höga C”

En Amber Ale kan liknas vid en något mörkare och smakrikare Pale Ale med tydliga rostade toner. Namnet Amber betyder bärnsten på engelska och är en referens till den vackert rödgula färgen på ölet.

Bakom S:t Eriks Amber Ale står Jessica Heidrich, som nyligen blev den första Pink Boot-stipendiaten inbjuden att studera ölbryggning vid ansedda Siebel Institut of Technology i Chicago. Stipendieutdelare är den kvinnliga internationella branschorganisationen Pink Boot Society.

S:t Eriks Amber Ale är bryggt på speciell torrostad karamellmalt för den klassiska färgen och smaken. Humlesorterna består av tre höga C med Centennial, Citra och Cascade som alla är typiska för den amerikanska västkusten. Alkoholhalten är trots den stora smaken endast 4,5 procent.

Doft och smak

Frisk, stor och torrostad doft och smak med mycket maltarom. Utsökta toner av nötter och rostade kaksmulor i kombination med distinkta amerikanska humlearomer.

Serveringstips

Serveras vid 7-10 °. S:t Eriks Amber Ale är en ”all-day-ale” som passar utmärkt till allt från trädgårdspyssel i eftermiddagssolen till spanska tapas som pimientos de patron, det vill säga små stekta gröna paprikor med olivolja och havssalt. Ölet är även perfekt till sommarens grillkvällar. Speciellt under den härliga väntan på att kolen ska brinna ut och skapa den perfekta glödbädden.

STIL Amber Ale | FÄRG Bärnstensfärgad | RÅVAROR Pale ale-, Amber- och dextrinmalt samt Centennial-, Citra- och Cascadehumle | ALKOHOLHALT 4,5 % | SÄSONG Året runt (lansering 1 juni 2013) | (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest