S:t Eriks Centennial

Super-Cascade, aka Centennial

S:t Eriks Centennial är som namnet antyder bryggd på humlesorten Centennial som togs fram i USA under slutet av 90-talet och lanserades som en ”Super Cascade”.

– Jag älskar humle och har länge velat brygga en hyllning till Centennial. Det är en förstklassig humlesort som funnits med i över trettio år av en anledning. Tyvärr får Centennial alldeles för lite uppmärksamhet då den ofta hamnar i skuggan bakom sin storebror Cascade, säger Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks.

Doft och smak

Det är en något kraftigare maltbas än vad bryggaren Jessica Heidrich vanligtvis använder till sina amerikanska öl. Resultatet är en mullig och fyllig smak som balanserar det karaktärsfulla humlet. I doften och smaken finns både tallbarr och kåda samt lätta toner av citrus.

Serveringstips

Med sin framträdande humlebeska och smakrika maltbas passar S:t Eriks Centennial bäst till robusta och gärna lite feta maträtter så som Pulled Pork, grillad ryggbiff med caesarsallad eller en välmarmorerad entrecôte med hemslagen bearnaisesås.

STIL American Strong Ale | FÄRG Mörkt rubinröd | RÅVAROR Malt: Pilsner- och Cararedmalt samt lite rostat korn – Humle: Centennial | ALKOHOLHALT 5,9 % | SÄSONG Ordinarie sortiment (lansering 1 mars 2014) | (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest