S:t Eriks Elderflower IPA

Blommor och bin!

Fläderblommor har länge varit en favorit. När vi förra året bryggde en gose med fläderbär och fläderblommor fick vi en ny intressant idé: en välhumlad IPA i amerikansk västkuststil kryddad med svenska fläderblommor. Vi gjorde en liten batch i vår ”Special Series” med experimentöl som vi serverade på några mässor och tap-take overs. Responsen var översvallande och vi har fått massor av mail från ölvänner som vill att vi ska brygga den igen, i större volym. Självklart lyssnar vi på er, så vi börjar med att skala upp och tar in S:t Eriks Elderflower IPA i vårt standardsortiment. Svensk sommar året runt, i ett glas.

Doft och smak

Fruktig med mycket fläderblommor. Inslag av tropisk fruktighet med mycket citrustoner i både doft och smak. Medelfyllig maltighet med mycket krispigt citrusaktig beska med inslag av mango, röda äpplen och fläderblom.

Serveringstips

Serveras vid 10–12 °. Det här är en egoistisk öl som trivs bäst på egen hand. Ogillar helt enkelt något som stjäl din uppmärksamhet från den. Tolererar likasinnat sällskap eller lite sköna hårdostar.

STIL Frukt/Kryddöl | FÄRG Ofiltrerat halmgul | RÅVAROR Pilsner- och ljus karamellmalt – Humle: Cascade, Citra, Columbus, Centennial och Simcoe – Specialingredienser: Fläderblommor | ALKOHOLHALT 6,4 % | SÄSONG Lokala sortiment, men som kan beställas i hela landet, lansering 1/6 2017 | ARTIKELNR 8714-03 (flaska 33 cl), 8714-30 (fat 30 l), Systembolaget 31907-03 (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest