Coronado & S:t Eriks Pomegranate IPA

Rosa granater och tyska mandariner

2014 var Coronado Brewing på besök under Stockholm Beer & Whisky Festival. Där stiftades bekantskap med S:t Eriks Bryggeri och stor ”bryggarkemi” uppstod. Det utmynnade i en inbjudan till San Diego och Coronados första sambryggning med ett europeiskt bryggeri.

Coronado Brewing, som 2014 fick den prestigetyngda utmärkelsen World’s Best Mid Size Brewery vid World beer Cup, och S:t Eriks slog sig samman i somras och enades om en American Pale Ale, alternativt IPA, smaksatt med frukt och humlad med bland annat nya, spännande tyska humlesorter.

Det blev ett (humle)givande och tagande som resulterade i den mycket unika Pomegranate IPA, hittills (oktober 2015) endast lanserad på fat i Kalifornien och på flaska i Sverige.

Doft och smak

Frisk och fruktig doft av humle och granatäpple, med inslag av tropisk frukt, röda vinbär och druvor. Smaken är elegant och torr med toner av ljus karamellmalt, tropisk frukt och granatäpple balanserad av fina tanniner och medelstor beska. Lång, torr och nyanserad, bärig, eftersmak.

Serveringstips

Serveras vid 7–10 °. Står sig fint på egna ben. Den aromatiska humlen och fina syran från granatäpplena passar utmärkt till det mexikoinfluerade köket i San Diego med mycket kryddor och chili, såsom tacos, nachos, burritos, salsas eller inte minst chimichanga.

STIL American Pale Ale/IPA | FÄRG Lökskalsfärgad | RÅVAROR Pilsner- och ljus karamellmalt. Humle: Nugget, Bavaria Mandarina och Hallertauer Blanc | ALKOHOLHALT 6,0 % | SÄSONG Tillfälligt sortiment 16/10 2015 | (flaska 35,5 cl)

Pin It on Pinterest