Samuel Adams & S:t Eriks

Trans Atlantic #1 Belgian Red Strong Ale

Torrt, friskt och fruktigt.

En unik, gyllenrosa förening av nordamerikanskt och europeiskt. Bryggd som ett kraftigt, ljust belgoöl med karaktäristiska jästaromer – på pilsnermalt, vetemalt samt havre. Sedan kryddad med tjeckisk Saaz-humle och smaksatt med amerikanska tranbär liksom svenska lingon. Allt i en sprakande­ brewmance mellan två ledande craft beer-bryggerier i respektive hemland.

Med sin Belgian Red Strong Ale har Samuel Adams och S:t Eriks påbörjat Trans Atlantic Series, skapad av Grant McCracken, Head Brewer på Samuel Adams i Boston och Head Brewer Jessica Heidrich på S:t Eriks Bryggeri. Efter det glädjande första resultatet är fler gemensamma och spännande specialutgåvor att vänta i framtiden.

Doft och smak

Stor blommig arom av solvarma mogna röda bär med inslag granatäpple, skog och eterisk pors. Smaken är bärigt friskt med smak av tranbär, körsbär, lingon, hallon, och örter där malten och de finlemmade jästaromerna bildar en elegant bas. Lång lingonsyrligt aromatisk, balanserad, eftersmak med torrt avslut.

Serveringstips

Den aromatiska syran, med inslag av hallon och lingon, för tankarna mot Bourgogne och rosévin gjort på Pinot Noir. Fungerar fantastiskt som aperitif eller som sällskapsöl eller varför inte till grillad fisk eller en matigare sallad som en Sallad Nicoise eller en Cesarsallad.

STIL Frukt/bäröl (Belgisk Strong ale med tranbär och lingon)| FÄRG Gyllengul med en rosa blush | RÅVAROR Pilsner-, vetemalt och havre samt tranbär och lingon Humle: Saaz | ALKOHOLHALT 7,3 % | SÄSONG Tillfällig lansering 6/2 2015 | (flaska 33 cl)

Här kan du skapa innehållet som används inom modulen.

Pin It on Pinterest