S:t Eriks #50 Black Barley Wine

I vår är det 5 år sedan Galatea återlanserade det historiska varumärket S:t Eriks Bryggeri, i form av ett hantverksbryggeri. Framgången har varit enorm, som det snabbast växande mikrobryggeriet i Sverige, och med utmärkelsen Bästa bryggeri av Stockholm Beer & Whisky Festival och Bästa europeiska nya bryggeri av RateBeer.com med mera.

Det hela firas med den exakt 50:e brygden skapad av Head Brewer Jessica Heidrich: S:t Eriks #50 Black Barley Wine – ett jubileumsöl som lockar fram det allra bästa ur den brittiska ölstilen och som har toppats finkänsligt med Black IPA-malt.

Läs mer i pressreleasen…

Doft och smak

Stor och fruktig doft med en påtaglig karaktär av torkade katrinplommon och aprikos. Komplex och fyllig smak med karamelliserade toner och inslag av torkad frukt från tre sorters karamellmalt. Balanseras av fina aromer och lätt beska från engelsk goldingshumle. Touch av lakrits och choklad i en lång, het, eftersmak. Ett öl som tål att lagras och kommer att utvecklas med åren.

Serveringstips

Serveras vid 12-15 °. Passar utmärkt till stekar och flera kryddiga grillrätter med nöt- eller lammkött.

STIL (Black) barley wine | FÄRG Svart | RÅVAROR Malt: pilsner, svart och tre sorters karamellmalt – Humle: UK Golding | ALKOHOLHALT 9,6 % | SÄSONG Tillfällig lansering 24 april 2015 | (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest