S:t Eriks & De Molen Citra Saison

Modern tolkning av ölvärldens mest egensinniga jäst, French Saison-jästen!

För drygt tio år sedan träffades Jessica Heidrich och Menno Olivier, bryggmästare på det nystartade Brouwerij De Molen i holländska Bodegraven och stort öltycke uppstod. I januari i år fick de äntligen möjlighet till en sambryggning. De Molen är kanske mest känd för sina kraftfulla Imperial Stouts och Barley Wines, men bryggarna längtade till vår, grönska och solsken. Resultatet blev att kombinera den idag så heta humlesorten Citra med en ölvärldens äldsta öltyper och mest egensinniga jäst, French Saison!

Doft och smak

Ett rejält piggt citrusfriskt, rejält torrhumlat öl med elegant kryddigt fruktighet från jästen med mycket mogen citron i både doft och smak av Citrahumlen. Knastertorr, men ändock balanserad, med en citrusaktig eftersmak. Krispigt citrusaktig beska med inslag av mango, gula äpplen och passionsfrukt.

Serveringstips

Serveras vid 5-8°. Nu när vårsolen börjar värma så längtar vi till att uteserveringarna skall öppna. S:t Eriks & De Molens Citra Saison passar utmärkt på egna ben, som törstsläckare i trevligt sällskap, eller perfekt till fisk, skaldjur och sallader. Servera gärna i ett stort vinglas som fångar de gröna, fräscha aromerna.

STIL French Saison | FÄRG Ofiltrerat halmgul | RÅVAROR Pilsner- och vetemalt – Humle: Citra | ALKOHOLHALT 5,1 % | SÄSONG Tillfälligt sortiment, lansering 18/3 2016 | ARTIKELNR 8396-03 (flaska 33 cl), 8396-30 (fat 30 l), Systembolaget 11566-03 (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest