S:t Eriks Julale Ekologisk

En riktigt god och grön jul önskar vi er alla med denna ekologiska ale. Skapad för att passa till julbordets alla läckerheter.

– Jag älskar traditioner och högtider där släkt och vänner träffas och julen är min absoluta favorit, säger Jessica Heidrich, Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri. Det är också ett tillfälle att få skapa klassiska öl som jag kanske normalt inte brygger. S:t Eriks Julale kan liknas vid ett härligt mustigt, okryddat vörtbröd där jag för ovanlighetens skull hållit hårt i humlepåsarna och istället fokuserat på den härliga malten.

Ölet släpps den 2 november och är bryggt på ekologisk pale ale-malt, mörk karamellmalt, münchnermalt och chokladmalt, som har toppats upp med lite modern humle. Resultatet är ett kopparrött, lättdrucket öl med fruktiga, rostade malttoner av karamell och choklad. Den klassiska öltypen har i Jessica Heidrichs tolkning fått en modern kropp med elegant och nyanserad smak.

S:t Eriks Julale är dessutom en ekologisk produkt som led i bryggeriets stora miljösatsning där allt fler öl bryggs på ekologiska malt- och humlesorter. Bryggeriet drivs även av grön el från förnyelsebara energikällor. Vi sopsorterar och alla restprodukter från bryggningen går till en anläggning som producerar biogas.

Doft och smak

Rostad, fyllig och mjukt maltig doft. Smaken har inslag av kaffe, rågbröd och mörk choklad. Lång eftersmak med aromatiska men milda toner av mjölkchoklad, malt och kaffe.

Serveringstips

Serveras vid 8-10°. S:t Eriks Julale passar med sin maltighet och balanserade sötma utmärkt till julbordet. Ölet kan med fördel drickas till allt från köttbullar, prinskorvar och revbensspjäll till kålrotslådor och Janssons frestelse.

STIL Special Bitter | FÄRG Rödbrun |RÅVAROR Pale ale-malt, mörk karamellmalt, münchnermalt och chokladmalt |ALKOHOLHALT 5,4 % | SÄSONG Vinter (säsongsnyhet 2 november) | ARTIKELNR 11369-03 (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest