S:t Eriks & Mathias Dahlgren Påsköl

Bryggaren Jessica Heidrich och krögaren Mathias Dahlgren har ett bryggsamarbete där de tillsammans skapar öl till svenska mathögtider. De två föregående åren bryggde de Mathias Dahlgren & S:t Eriks Påsköl som tack vare den positiva responsen och höga efterfrågan nu lanseras igen.

– Påsken är en av våra viktigaste mathelger som också ger en föraning till vårens primörer. Påskmaten innehåller allt från lättare rätter till smakrikt lamm och fet lax. Vårt påsköl är bryggt för att vara både elegant och mustigt och därmed passa till det mesta av den klassiska påskmaten, säger Mathias Dahlgren.

Doft och smak

Doften har lätt rostade toner och den maltiga kroppen avslutas med aromatisk kryddig beska. Resultatet är ett elegant, mustigt och mörkt öl med balanserad beska som möter den inhemska påskmaten mycket väl, säger Mathias Dahlgren.

Serveringstips och matrecept från Mathias Dahlgren

Serveras vid 8-10°C. Mathias Dahlgren rekommenderar att servera påskölen till allt från rostat rågbröd med smör, inlagd sill och strömming med hackat ägg, rökt och rimmad lax med senapssås, påsklammstek med örter eller även knapriga och kryddiga revbensspjäll. Här delar Mathias med sig av några av sina egna recept på påskmat som passar bra till vår Påsköl.

Gå till Mathias Dahlgrens påsktips…

eller ladda ner Mathias Dahlgrens påsktips som PDF och dela dem med dina vänner…

STIL Modern mörk lager | FÄRG Mörkt rödbrun | RÅVAROR Malt: Pilsner, karamellmalt och specialrostad chokladmalt – Humle: Centennial och Amarillo | ALKOHOLHALT 5,3 % | SÄSONG Tillfällig lansering 16 mars 2015 | (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest