S:t Eriks Svart Super Saison

Kaxigt moderniserad fransk klassiker.

Supersaison är en modern variant av det traditionella franska bondeölet, saison. Saison är en öltyp som länge var tämligen bortglömd, men som åter blivit populär. Inspirerad av S:t Eriks & De Molen Citra Saison från i våras har vi tagit öltypen ännu ett steg längre och dressat den syndigt stor­stadssvart. Vi har låtit jästen styra vid en osedvanligt varm jäsning (35 °C), för att få en parfymatiskt kryddig karaktär. I kombination med sulfatrikt vatten ger detta ett öl med supertorr avslutning och lätt törstsläckande syrlighet.

Doft och smak

Vackert nattsvart, moussigt öl med fast, långvarig skumkrona. Kryddig, parfymatiskt komplex doft med distinkt rostade toner, koriander, frukt och lakrits. Elegant, välutjäst med toner av kaffe, mörkt rågbröd och lakrits. Friskt, fräscht, torr med en lätt törstsläckande syrlighet i den komplext eleganta eftersmaken.

Serveringstips

Serveras vid 10-12°. Ett öl som matchar till mycket tack vare elegansen och den komplexa kryddigheten. Passar till rustik mat såsom marockansk tahini, riktigt funky ost och charkuterier.

STIL Svart supersaison | FÄRG Svart | RÅVAROR Malt: Pilsner-, svartmalt och rostat korn | ALKOHOLHALT 8 % | SÄSONG Tillfälligt sortiment | ARTIKELNR 11921-30 (fat 30 l)

Pin It on Pinterest