S:t Eriks Winter Session IPA

Låg alkohol och mycket humle.

– Jag älskar humlearom, humledoft och humlesmak. Älskar välhumlade öl och ibland vill man dricka mer än en, utan att tappa konceptet. Begreppet Session-IPA är tämligen nytt och har kommit som ett naturligt utveckling efter de senaste årens alla alkoholstinna Double, Imperial och Trippel IPA där alkoholen klättrar upp bortom sans och vett, säger Head Brewer Jessica Heidrich.

– Missförstå mig rätt: Personligen är jag ett stort fan av DIPA:s etc, har till och med gjort en själv tillsammans med Mathias Dahlgren nu till jul, men ibland kan det bli lite för mycket, därför är det många av oss bryggare som börjat brygga en lite svagare öl ”vid sidan om” bara för oss. Trodde ingen annan var intresserad, men flera av våra vänner har gillat dessa svagare IPA:s och tjatat att vi skall brygga i större skala. Sagt och gjort. Var så goda. En liten julklapp från mig till dig, hälsar Jessica.

Doft och smak

Stor friskt, fruktig aromatisk humlearom med inslag av mogen mango, citrus och karamell. Smaken är fylligt fruktig med elegant balanserande malttoner. Beskan bestämd utan att dominera. Aromatisk eftersmak.

Serveringstips

Serveras vid 8-10°. Ölet dricks med fördel till all sorts julmat till exempel prinskorvar och revbensspjäll.

STIL Session IPA | FÄRG Kopparröd |RÅVAROR Wienermalt samt ljus och mörk karamellmalt. Humle – Mosaic, Citra och Cascade från USA | ALKOHOLHALT 4,1 % | SÄSONG Vinter (säsongsnyhet 2 november) | (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest