S:t Eriks Dubh

Russian Imperial Stout lagrad sex månader på Islayfat.

En exklusiv Russian Imperial Stout i limiterad upplaga. Till världspremiären 2010 gjordes 900 flaskor. S:t Eriks Dubh är det första svenskbryggda ölet som lagrats på Islay whiskyfat. Det har en mäktig arom med whiskydoft från sex månaders mognad på ekfaten. Hela projektet började med en lekfull idé och resulterade till slut i ett fulländat och sällsynt dessertöl som har tagit genren Imperial Stout till nya höjder.

Doft och smak

Stor aromatisk doft med toner av whisky, rökt torv, malt och choklad. Fyllig och mycket komplex med friska inslag av bitter choklad, mörkt bröd, whisky och vanilj. Halvtorr eftersmak med nyanser av karamell, whisky och choklad.

Serveringstips

Serveras vid 12-15 °. S:t Eriks Dubh är framför allt ett dessertöl på egen hand. Passar också utmärkt tillsammans med bitter choklad eller grönmögelost.

STIL Russian Imperial Stout, whiskyfatslagrad | FÄRG Svart med rubinstänk – namnet Dubh [dooh] är dessutom gaeliska för svart | RÅVAROR Kornmalt och humle | ALKOHOLHALT 10,7 % | SÄSONG Tillfällig lansering 15 december 2010 | (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest