S:t Eriks Rauköl

Bryggd på gotländsk björkvedsrökt malt, hantverksmässigt rökt över öppen eld. En smaksensation för både whisky- och ölälskare.

S:t Eriks Rauköl är en svensk version av frankisk rauchbier. Den karaktäristiska röksmaken kommer från gotländsk björkvedsrökt malt och ger samtidigt en aning om hur gamla tiders öl kan ha smakat. Det mest kända rökölet tillgängligt i Sverige är Aecht Schlenkerla Rauchbier från Heller-Bräu. Precis som Schlenkerlaölet är S:t Eriks Rauköl en underjäst, mörk och fyllig lager, och inte minst, den första svenska rauchbier som introducerats på Systembolaget.

Doft och smak

Stor komplex och fruktig doft med påtaglig karaktär av rök samt kryddig tysk Tettnangerhumle. Smaken är fyllig och rökig med medelstor beska och viss fruktig maltsötma. Lång rökig eftersmak.

Serveringstips

Serveras vid 10-13 ° och passar utmärkt till smakrik mat såsom charkuterier och smakrika ostar.

STIL Rauchbier | FÄRG Kopparbrun | RÅVAROR Gotländsk rökmalt – Humle: Tettnanger | ALKOHOLHALT 5,9 % | SÄSONG Tillfällig lansering 1 september 2011 | (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest