S:t Eriks Oktoberfest

Mörk lager som med sina fina rostade toner passar utmärkt till klassisk oktoberfestmat, till exempel schweinshaxe med knödel samt olika smakrika korvar.

Traditionellt sett är oktoberfestöl en ljus lager men S:t Eriks har i år valt att lansera en mörkare och ännu mer matvänlig bryggd. Jessica Heidrichs version av oktoberfestölet är gjord på fyra olika maltsorter – pilsner, carapils, caramunich och choklad. Som alltid har Jessica adderat en modern twist samt skapat balans genom att använda de amerikanska humlesorterna chinook och centennial.

– Med sin blandning av klassik malt och modern amerikansk humle kan S:t Eriks Oktoberfest liknas vid ett par lederhosen med stars and stripes, säger Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks. I och med min tyska bakgrund har jag en stor förkärlek för det rustika köket. Vi har därför gjort ett fylligare matöl som passar mycket väl till smakrik mat med både syrlighet och sötma.

Doft och smak

S:t Eriks Oktoberfest är en mörk rödbrun lager med rostad, fyllig, maltig smak med inslag av kaffe, rågbröd, humle och mörk choklad. Det har en lång aromatisk eftersmak med rostade toner, choklad och en uppiggande citrusaktig humle.

Serveringstips

Serveras vid 8-10°. Oktoberfest passar inte bara ypperligt till det bayerska köket utan även till rätter på våra lokala höstråvaror så som rotsaker, svamp och vilt.

STIL Modern mörk lager | FÄRG Mörkt rödbrun | RÅVAROR Malt: Pilsner, Carapils, Caramünich och Carafamalt – Humle: Amarillo, US Cascade och Centennial | ALKOHOLHALT 5,3 % | SÄSONG 1 september – 14 november 2012 | ARTIKELNR: 11253-03 (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest