S:t Eriks Easter Double IPA

DIPA utvecklades på den amerikanska västkusten i mitten på 1990-talet och definieras som en India Pale Ale med högre alkoholhalt och mer humle. Ölet kallas även för Imperial IPA och har under senaste året blivit en het internationell trend.
– Min förkärlek till humle är ingen hemlighet och med S:t Eriks Easter DIPA har jag fått öppna humlepåsarna rejält, säger Jessica Heidrich, bryggare av S:t Eriks. Även om DIPA är storebror till IPA med mer alkohol, beska och smak är det som alltid viktigt att skapa balans. En lyckad DIPA är lömsk och alldeles för god för vad som egentligen är nyttigt med så hög alkoholhalt.

Doft och smak

Doften hos S:t Eriks Easter DIPA är stor, aromatisk och fruktig med inslag av både gran och friska tallskott. Smaken är minst sagt massiv. Kroppen är maltig och aromatisk och det finns en tuff avslutande beska som drar mot mogna citrusskal.

Serveringstips

Serveras vid 10-13 °. Ett fantastiskt öl till bland annat hårdostar men som nog ändå trivs bäst i eget majestät.

STIL Double IPA | FÄRG Bärnsten, ofiltrerad | RÅVAROR Malt: Pilsnermalt, två olika sorters karamellmalt samt Carapils – Humle: Centennial | ALKOHOLHALT 8,5 % | SÄSONG Tillfällig lansering 11 mars 2013 | (flaska 33 cl)

Klicka för högupplöst pressbild.

Pin It on Pinterest