S:t Eriks IngefärsWit

Vad är mer somrigt än belgiskt veteöl? En citrusfräsch ingefärswit så klart!

Årets sommaröl från S:t Eriks är som vanligt ett belgiskt veteöl, witbier, med en twist. IngefärsWit är smaksatt med färsk ingefära samt de klassiska wit-kryddorna koriander och pomerans. Tonvikten ligger på ingefärans heta citrusfruktighet mildrad av vetemalten samt av korianderfröna och pomeransskalen. IngefärsWit är bryggt speciellt med tanke på ett uppfriskande sommaröl och är ett perfekt ackompanjemang till asiatisk mat. Jessica Heidrich har använt både mältat och omältat vete samt pilsnermalt som bas, och slutligen kryddat med de amerikanska humlesorterna Simcoe och Citra en massa färskkrossad ingefära.

Doft och smak

Frisk doft av ingefära, citrongräs, fläderblom och citrusskal. Ett mycket piggt öl med en skön ingefärston i eftersmaken som rundas av med pomeransskalens sötma.

Serveringstips

Serveras vid 8-10°C. Ett fantastiskt friskt öl som passar perfekt till lätta fiskrätter, till exempel ungsbakad hälleflundra med en beurre blanc eller asiatiskt influerad mat.

STIL Fruktöl | FÄRG Ljust gult, veteölsdisig | RÅVAROR Omältat vete, vete- och pilsnermalt, ingefära samt Simcoe- och Citrahumle | ALKOHOLHALT 5,0 % | SÄSONG tillfällig nyhet maj 2013 | (fat 30 l)

Pin It on Pinterest