S:t Eriks & Mathias Dahlgren Oktoberfest

Ett modernt öl inför oktoberfesten.

Det första oktoberfestölet i serien skapad av superduon Jessica Heidrich och Mathias Dahlgren.

– Jag tycker generellt sett att traditioner är intressanta, säger kocken och krögaren Mathias Dahlgren. I Sverige har vi många fina mattraditioner men på hösten, när råvarorna är som bäst hos oss, saknar vi en skördefest. Grönsakslandet är fullt med kål, rotfrukter, potatis och lök, de inhemska frukterna och bären är mogna och fisken och skaldjuren välmatade. Den vilda svampen växer och det smakrika viltet har sin högsäsong. Just därför känns det extra roligt att låna lite av andra länders traditioner och göra om dem. För att kunna njuta extra mycket av hösten med både god mat och gott öl.

Doft och smak

Doften är frisk med barrskog, korianderfrön och citrustoner. Smaken är både frisk och besk vilket gör att S:t Eriks & Mathias Dahlgren Oktoberfest passar utmärkt till mustiga anrättningar som med fördel är både smakrika och lite feta.

Serveringstips och matrecept från Mathias Dahlgren

Serveras vid 8–10 °. Mathias Dahlgren rekommenderar ölet till en spenatomelett fylld med stekt lök och stuvad skogssvamp. Eller till en pepparbräserad fläskkarré med rotfrukter, kål, lökar och potatis som kryddats med rosmarin och honung. Ölet fungerar även till den enkla pastan med förkokt tortellini och brysselkål som får stekas med bacon, salvia, smör och svartpeppar för att serveras med en hårt lagrad parmesanost.

Gå till Mathias Dahlgrens oktoberfesttips…

Ladda ner PDF och dela med dina vänner…

STIL Modern ljus lager | FÄRG Gyllengul |RÅVAROR Pilsner- och ljus karamellmalt samt Northern Brewer-, Simcoe- och lite Amarillohumle | ALKOHOLHALT 5,3 % | SÄSONG Tillfällig hösten 2013 (Försäljningsperiod 2 september till 14 november) | (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest