S:t Eriks & Mathias Dahlgren Påsköl

Mötet mellan Mathias Dahlgren och bryggaren Jessica Heidrich för drygt ett år sedan resulterade i en serie öl med svenska smaker. Tillsammans har de hittills bryggt ett enbärsöl och ett porsöl som serveras på Mathias Dahlgrens restauranger samt även kan tillgås genom Systembolagets beställningssortiment. Nu fördjupar Mathias och Jessica sitt samarbete genom att skapa säsongsöl till våra traditionella högtider. Det första säsongsölet heter S:t Eriks & Mathias Dahlgren Påsköl och lanseras 11 mars 2013.

Doft och smak

Doften har lätt rostade toner och den maltiga kroppen avslutas med aromatisk kryddig beska. Resultatet är ett elegant, mustigt och mörkt öl med balanserad beska som möter den inhemska påskmaten mycket väl, säger Mathias Dahlgren.

Serveringstips och matrecept från Mathias Dahlgren

Serveras vid 8-10°C. Mathias Dahlgren rekommenderar att servera påskölen till allt från rostat rågbröd med smör, inlagd sill och strömming med hackat ägg, rökt och rimmad lax med senapssås, påsklammstek med örter eller även knapriga och kryddiga revbensspjäll. Här delar Mathias med sig av några av sina egna recept på påskmat som passar bra till vår Påsköl.

Gå till Mathias Dahlgrens påsktips…

eller ladda ner Mathias Dahlgrens påsktips som PDF och dela dem med dina vänner…

STIL Modern mörk lager | FÄRG Mörkt rödbrun | RÅVAROR Malt: Pilsner, karamellmalt och specialrostad chokladmalt – Humle: Centennial och Amarillo | ALKOHOLHALT 5,3 % | SÄSONG Tillfällig lansering 11 mars 2013 | ARTIKELNR: 1302-03 (flaska 33 cl)

Klicka för högupplöst pressbild.

Pin It on Pinterest