Caspers Yolles Schwarzbier

Det bästa av två världar

Caspers Schwarz är ölet som gjorde Anders Wendler till svensk mästare i hembryggning 2013. Efter samarbete mellan Svenska hembryggareföreningen och Galatea Spirits bestämdes att vinnarölet även skulle bryggas för en större publik. Det blev i år hos S:t Eriks Bryggeri där Anders under en dag i februari tog bryggeriet i besittning med hjälp av S:t Eriks Jessica Heidrich – själv fyrfaldig svensk mästare i hembryggning. Samarbetet gick som en dans och har berättats mera om  här… men nu är det alltså dags för Dig att smaka också. 2 maj lanseras den som en tillfällig exklusiv nyhet på Systembolaget

Att Anders tog hem titeln i den stora mängden tävlingsbidrag var inte helt oväntat. Den nyblivna bryggmästaren på Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm (invigning i mars) har varit nära vid ett par tillfällen tidigare och har en drygt 25-årig karriär som hembryggare, och över 15 år som bryggeritekniker hos Pripps och Spendrups.

Doft och smak

Lätt rostade toner från svartmalten men ända pilsnerstramt. En öl som ser syndigt svart ut, men som är förföriskt lätt. Smaken är lätt brödig med lätta torrostade toner och en aromatisk, smakrik, mycket balanserad beska.

Serveringstips

Serveras vid 10-13 °. Med sina elegant mjuka torrostade toner från svartmalten och tyska ryggrad passar den utmärkt till de flesta rätter ur vår svenska husmanskost tex köttbullar med gräddsås, oxrulader och kåldolmar.

STIL Schwarzbier | FÄRG Svart/Mörkbrun | RÅVAROR Pilsner-, Munich- Vienna-, ljus- och mörk karamellmalt och svartmalt. | ALKOHOLHALT 5,1 % | SÄSONG Tillfällig nyhet 2 maj 2014 | (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest