S:t Eriks IPL

IPL är lagerns motvarighet till alens IPA

Precis som korven har alkoholstark lager de senaste årtiondena haft ett oförtjänt skamfilat rykte i Sverige, då dessa öl oftast handlat om masskonsumtion och inte om smaken. Med S:t Eriks IPL tar vi därför tillbaka den alkoholstarka lagern till ölälskarna. Det finns en oerhörd innovationskraft inom ölbryggningen i världen där nya stilar utvecklas. För bara några år sedan uppstod IPL i USA som är en korsning mellan ett ljust lageröl och en IPA. Det innebär ett underjäst öl med högre alkoholhalt och betydligt mer humle än vad som är vanligt för ett lageröl.

IPL är en nyutvecklad ölstil från USA som innebär en starkare lager med mycket humle. S:t Eriks IPL är bryggd på den fruktiga och aromatiska humlen Mosaic utvecklad i USA.
 För att balansera och stödja frukten har S:t Eriks IPL bryggts på pilsnermalt med en liten dos ljus karamellmalt. Precis som med samtliga öl från Jessica Heidrich och S:t Eriks är målet att skapa en bra balans där alkoholen är väl integrerad.

Doft och smak

Stor tropisk fruktighet från humlen Mosaic. I både doft och smak finns mogen mango, papaya, guava, röda äpplen och passionsfrukt.

Serveringstips

S:t Eriks IPL passar lika bra på egna ben som till tapas, torrostade nötter eller tunt skivad ibericoskinka, som ger både sälta och sötma.

STIL India Pale Lager (IPL) | FÄRG Gyllengul | RÅVAROR Malt: Pilsner- och ljus karamellmalt Humle: Mosaic | ALKOHOLHALT 7,0 % | SÄSONG Tillfällig exklusiv lansering (3 oktober 2014) | (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest