S:t Eriks Orange Winter Imperial Porter

Romerska bågar i flytande form.

– Ett av mina favoritjulgodis är kanderade apelsinskal doppade i mörk choklad, säger Head Brewer Jessica Heidrich. Här kommer min midvintermörka tolkning i flytande form att avnjutas till, eller istället för, en dessert. En Imperial Porter bryggd med solmogna apelsinskal. Jag har jobbat ett tag på receptet och i år hittade jag äntligen rätt typ av apelsiner så ölen äntligen fick till balansen och fräschören som jag fantiserat om. Så i år den äntligen mogen att släppas.

Doft och smak

Fräsch doft av zest från mogna apelsiner blandat med mörk choklad och torkad frukt.  Smaken är djupt chokladig med snygg maltig, fruktig, rondör utan att bli för söt, bitterbesk eller tung och gifter sig fint med apelsinskalen. Eftersmaken är lång och chokladig med apelsinfrisk avslutning a la Romerska bågar.

Serveringstips

Avnjutes med fördel i eget majestät istället för pralinasken, eller tillsammans med gottebordets ris a la malta till klenäter, eller varför inte lite ost?

STIL Imperial porter | FÄRG Mörkt brunsvart | RÅVAROR Malt: Pilsner-, mörk karamell och chokladmalt – Humle: East Kent Golding | ALKOHOLHALT 9,0 % | SÄSONG Vinter (säsongsnyhet 3 november 2014) | (flaska 33 cl)

Pin It on Pinterest