S:t Eriks Bryggeri introducerar nytappad lager på nyöppnade Leoparden
För första gången i Stockholms moderna historia erbjuds färsk nytappad lager på tank från ett lokalt hantverksbryggeri. S:t Eriks tank har fått en permanent plats hos den nya restaurangen Leoparden i de urtypiskt Stockholmska kvarteren som representerar mycket av stadens, och även S:t Eriks, historia.
Leoparden har öppnat på Tegnérgatan i Stockholm. På Leoparden kommer man precis som på syskonkrogen Bananas att satsa på napolitansk pizza men också med en à la carte meny som fått kärlek av restaurangens vedeldade grill. S:t Eriks Bryggeri har fått möjligheten att installera en öltank på restaurangen som således för första gången i modern historia erbjuder en färskt tappad hantverksöl från ett lokalt Stockholmsbryggeri till gästen.
–Öl på tank är ett sätt att erbjuda färsk öl direkt från bryggeriet till gästen, vilket resulterar i en unik kvalitetsupplevelse. När den dessutom tappas upp på det varsamma sättet i baren på Leoparden så är det verkligen ett hantverk hela vägen, berättar Marcus Friari, Brand Manager, på S:t Eriks.
Gänget bakom Leoparden driver sedan tidigare Bananas, Babylon och Bada Bing på Södermalm. På 70-talet drev familjen Vavrá även Bistro Bohème och Källaren Bohemia på Norrmalm. Efter 15 år kommer krögaren Jakub Vavrá tillbaka med Leoparden, ett namn taget efter Apotek Leoparden som huserat i lokalen i över 100 år.
-Vi är först i stan med färsköl på tank från S:t Eriks bryggeri upphälld på tjeckiskt vis i kylda sejdlar. Det känns superkul och ärofyllt! Vinlistan är dessutom fylld med europeiska viner, och menyn kommer att varieras efter säsong, berättar Jakub Vavrá, ägare Leoparden.
S:t Eriks Lager lanserades på Systembolaget under 2019, och nu tar Stockholmsbryggeriet hantverket ett steg vidare med introduktionen av S:t Eriks Nytappad Lager på tank på Leoparden. S:t Eriks Lager är en klassisk ljus lager som med lång och kall lagringstid är en elegant hantverksöl som visar på den skicklighet som bryggeriet besitter. Noga utvald malt bygger en kropp som får beska och örtiga aromer från den europeiska humlen.
S:t Eriks Bryggeri introducerar nytappad lager på nyöppnade Leoparden
För första gången i Stockholms moderna historia erbjuds färsk nytappad lager på tank från ett lokalt hantverksbryggeri. S:t Eriks tank har fått en permanent plats hos den nya restaurangen Leoparden i de urtypiskt Stockholmska kvarteren som representerar mycket av stadens, och även S:t Eriks, historia.
Leoparden har öppnat på Tegnérgatan i Stockholm. På Leoparden kommer man precis som på syskonkrogen Bananas att satsa på napolitansk pizza men också med en à la carte meny som fått kärlek av restaurangens vedeldade grill. S:t Eriks Bryggeri har fått möjligheten att installera en öltank på restaurangen som således för första gången i modern historia erbjuder en färskt tappad hantverksöl från ett lokalt Stockholmsbryggeri till gästen.
–Öl på tank är ett sätt att erbjuda färsk öl direkt från bryggeriet till gästen, vilket resulterar i en unik kvalitetsupplevelse. När den dessutom tappas upp på det varsamma sättet i baren på Leoparden så är det verkligen ett hantverk hela vägen, berättar Marcus Friari, Brand Manager, på S:t Eriks.
Gänget bakom Leoparden driver sedan tidigare Bananas, Babylon och Bada Bing på Södermalm. På 70-talet drev familjen Vavrá även Bistro Bohème och Källaren Bohemia på Norrmalm. Efter 15 år kommer krögaren Jakub Vavrá tillbaka med Leoparden, ett namn taget efter Apotek Leoparden som huserat i lokalen i över 100 år.
-Vi är först i stan med färsköl på tank från S:t Eriks bryggeri upphälld på tjeckiskt vis i kylda sejdlar. Det känns superkul och ärofyllt! Vinlistan är dessutom fylld med europeiska viner, och menyn kommer att varieras efter säsong, berättar Jakub Vavrá, ägare Leoparden.
S:t Eriks Lager lanserades på Systembolaget under 2019, och nu tar Stockholmsbryggeriet hantverket ett steg vidare med introduktionen av S:t Eriks Nytappad Lager på tank på Leoparden. S:t Eriks Lager är en klassisk ljus lager som med lång och kall lagringstid är en elegant hantverksöl som visar på den skicklighet som bryggeriet besitter. Noga utvald malt bygger en kropp som får beska och örtiga aromer från den europeiska humlen.