Premiär för S:t Eriks Hallon Berliner!

Fredag 24/1 släpper vi vår S:t Eriks Hallon Berliner, en läcker Berliner Weisse smaksatt med mogna andrahandssorterade hallon från Stenhuse Gård på Gotland. För fula för att sälja, men helt perfekta att brygga öl med!

Denna release vill vi såklart fira med dig! Fredagen den 24/1 (samma dag som ölet släpps på Systembolaget) ställer vi till med en fest på Restaurang Indigo tillsammans med Nöjesguiden. Det utlovas skönt gung från DJ Pelle Tamleht och Kristian Anttila, färsk öl från S:t Eriks bryggeri tillsammans med en fin stämning ihop med er! Det kommer också gå att köpa biljetter och hämta ut armband till Nöjesguidens Ölmässa. Bryggare är på plats, brandambassadören Filip är på plats och det kommer finnas ett jättestort hallon!

S:t Eriks Winter Session IPA är tillbaka

S:t Eriks Winter Session IPA är tillbaka

S:t Eriks bryggeri var tidigt ute med att utveckla stilen Session IPA. Redan 2015 skapades förlagan som vann silvermedalj i klassen Bästa svenska öl vid Stockholm Beer & Whisky Festival. Samma år debuterade den smakrika uppföljaren Winter Session IPA i Systembolagets julölssortiment. Nu är den tillbaka för femte året som ett givet alternativ på många svenska julbord.

Hemligheten bakom succén är de stora aromerna och den väl avvägda humlebeskan, som gör sig genialiskt bra ihop med allt kallskuret och de varma rätterna kring jul. Därtill finns ett lätt inslag av mörkare malt för en fin fyllighet i vinterölstil.

Men, som Session IPA och med den återhållna alkoholen är den självklart som gjord för att vara sällskapsölet vid säsongens sammankomster. Där de fruktiga humlearomerna av mogen mango och citronskal liksom den lätta sötman av karamellmalt kommer fram som allra bäst.

Brygg din egna Citra

Läs mer
S:t Eriks Northern Lights

S:t Eriks Bryggeri gör öl med Englands äldsta bryggeri

Läs mer
St Eriks Bryggeri 10 år

Jubileum för S:t Eriks firas med klassiker-IPA

Läs mer

Premiär för S:t Eriks Hallon Berliner!

Läs mer