Läskande och syrligt förförande öl.

S:t Eriks Hallon Berliner

Suröl har stått länge på önskelistan i bryggeriet. När hallon från Stenhuse Gård på Gotland var för fula för att sälja men som fortfarande hade härlig doft och smak tog vi vara på dem och använde dessa i bryggningen. Resultatet blev en läcker Berliner Weisse. Denna öl avnjuts med fördel på egen hand eller som en aperitif.

Doft och smak
Tydlig doft av mogna svenska hallon. Ölet är torrt, friskt och har en tydlig syra som harmoniserar med de mogna hallonen. Beskan i ölet är väldigt låg för att låta syran i ölet få det utrymmet den förtjänar.

Serveringstips
Passar utmärkt som en fördrink.

 

Släpps på Systembolaget den 24/1


STIL Berliner Weisse | FÄRG Gul till lätt mörkrosa | RÅVAROR Pilsnermalt och vete – Humle: Citra | ALKOHOLHALT 4,1 % | SÄSONG Lokala sortiment, men som kan beställas i hela landet | ARTIKELNR 9307-03 (flaska 33 cl), 9307-30 (fat 30 l), Systembolaget 31907-03 (flaska 33 cl)

St Eriks Bryggeri helgon prodsida

Fler öl från S:t Eriks

IPA, Lager, Porter, Berliner Weisse.....

Oavsett vilken ölstil du håller närmast hjärtat kan du botanisera i vårt ständigt uppdaterade sortiment av ordinarie öl och  tillfälliga varianter. Alla bryggda med hantverksskicklighet från Stockholm.